Obec Strážkovice

GDPR

GDPR - informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů, pověřenec, subjekt údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů:

Obec Strážkovice, IČ: 00245461, sídlo: Strážkovice 95, tel.: 387996052, e-mail: podatelna@strazkovice.cz

Jako správce osobních údajů je obec odpovědna za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci té které agendy. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Mgr. Rudolf Mareš, Buková 103, 374 01 T. Sviny, 602177054, poverenecgdpr@volny.cz

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci, máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále také „ON“). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů podle. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“).
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu podatelna@strazkovice.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obec dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

Dnes je 20.06.2019

Svátek slaví Květa

Aktuality

Osvědčení o úspoře emisí za rok 2018
více
Rozhodnutí o přijetí (nepřijetí) ke vzdělávání MŠ Cvrček Strážkovice
Výsledek řízení v příloze
více
Výsledky voleb do Evropského parlamentu 2019
Volby do Evropského parlamentu konané na území České republiky ve dnech 24.05. - 25.05.2019
více
Veřejná vyhláška - Oznámení o zahájení stavebního řízení
Přeložka silnice II/156 v obci Strážkovice
více
Finanční úřad pro Jihočeský kraj
Veřejná vyhláška - Daň z nemovitých věcí na rok 2019
více
Porovnání položek výpočtu ceny pro vodné a stočné za rok 2018
Porovnání dle cenových předpisů pro vodné a stočné
více
Svoz odpadů platný od 04.04.2019
Termíny a četnost svozu
více
Veřejná vyhláška - stanovení přechodné úpravy provozu
Rekonstrukce mostu Římov
více
Informace k dani z nemovitých věcí 2019
Finanční úřad pro Jihočeský kraj
více
Poplatky za komunální odpad a psy pro rok 2019
Výše poplatků a jejich splatnost
více
Strategický rozvojový plán - POV 2018
Nové priority a cíle
více
Jsme mezi deseti nejlepšími v ČR !!!
Skvělé umístění SDH Strážkovice - družstva mužů
více
Zrušení trvalého pobytu
více
Pamětní bronzová medaile obce Strážkovice
V prodeji od 20.08.2016
více
Ohlašování pálení
Formulář ohlášení pálení
více

Anketa

Jak se Vám líbí nový design stránek?